Műsorok

“Jazzy Afternoon”

 

 

 

 

 

“Fourtissimo Jazz Koncert”

 

 

 

 

 

“ElectroSwing”

 

 

 

 

 

“Folktissimo”

 

 

 

 

 

“Négyen az élen!”

 

 

 

  

 

“Fourtissimo Klasszik”

 

 

 

 

 

 

 

 

“Fourtissimo Exkluzív”

 

Legendás előadók legendás dalai, és a Fourtissimo Jazz Orchestra máris rendkívül sikeres saját művei szerepelnek ebben az energikus, igazi zenei csemegének számító műsorban. Könnyed, mégis igényes szórakozást nyújt mindazoknak, akik szívesen elevenítik fel a XX. század sokszínű zenei világát Ella Fitzgerald-tól Tina Turner-ig.

 

A Zuglói Smooth Jazz és Jazzy Jazz Dalversenyen közönségdíjas dalokat tartalmazó, és Németország legrégebbi jazz fesztiválján, a  Gronau Jazzfesten is nagy sikert aratott műsor igazi csemege az improvizatív fúziós jazz szerelmeseinek. Tematikus fesztiválok, jazzklubok, jazz-rajongók számára ajánljuk ezt a formációt.
I

A XX. század eleji jazz eleganciája és a modern tánczene frissessége jelenik meg ezen a koncerten, de a Parov Stelar által is fémjelzett zenei műfajt a Fourtissimo-nál balkáni réz-motívumok is színesítik.  2018-ban Magyarország legjobb 30 dala közé került a “Kisnyuszi a kalapban” c. dal, amellyel elsőként képviselték az electro swing műfaját hazánkban az eurovíziós válogató show-ban, a DAL 2018 színpadán.Vigyázat, igazi fesztivál-hangulat!

 

A több, mint két évtizedes múlttal rendelkező Fourtissimo zenekar számos műfaj (komolyzene, crossover, jazz) meghódítása után egy régi álmát valósítja meg.
A négy testvér többek közt a Kaláka és a Sebő-együttes zenei világát idéző műsorában a rézfúvós hangszerek érces-édes csengése és Valéria gyönyörű énekhangja varázslatos atmoszférát teremt meg.

I

A Fourtissimo elmúlt 26 évének legnépszerűbb és legsikeresebb dalait ill. feldolgozásait tartalmazza ez a műsor.

Rendkívül színes összeállítás a Fourtissimo által képviselt műfaji sokszínűség jegyében; igényes, vidám zenei kalandozás.


I

A 26 éves zenei múlttal rendelkező Príma Díjas Fourtissimo együttes alapító tagjai komolyzenészként kezdték pályafutásukat; az évtizedek alatt számos hazai és nemzetközi versenyen győzedelmeskedtek. Az így megszerzett tudás esszenciálisan jelenik meg a klasszikus zenei műsorukban, ahol különleges,  máshol nem hallható hangszerelésben szólalnak meg olyan örök érvényű művek, mint Prokofjev: Rómeó és Júlia c. balettjéből a Lovagok tánca, Mozart: Exsultate, jubilate c. motettájáből az Alleluja vagy Bellini: Norma c. operájából a Casta Diva.

I

 

Hazánk “legöregebb” crossover zenekara a Fourtissimo, ők képviselték elsőként ezt az irányzatot itthon, majd a műfajban elért sikereiért, újításaiért jutalmazta a közönség Príma-díjjal munkásságukat. Egy viszonylag “fiatal” stílusirányzat, a crossover keretein belül mozog ez a rendkívül változatos program. Vállalati rendezvények, városi ünnepségek, konferenciák, állami ünnepek, privát összejövetelek (esküvő, születésnap) népszerű és exkluzív kiegészítője ez az instrumentális, komoly-és könnyűzenei feldolgozásokat tartalmazó műsor.